Szolgáltatásaink

Óvodai Iskolai bemutató

Tűzoltós programok bölcsödék, óvodák, iskolák részére.
 
A Szomjoltóság csapata sokszínű programjaival, játékaival, és bábelőadásaival hozza közelebb a tűzoltók különleges életét. 10 éve folyamatosan bővítjük szolgáltatásainkat, flottánkat, így mára az egyik legsikeresebb óvodai és iskolai programmal büszkélkedhetünk.
  Tűzoltóautóink és személyzetük csak a tavalyi tanévben 190 intézményben teljesítettek szolgálatot délelőtti óvodai programokon, hétvégi vagy délutáni családi napokon, osztályok közötti vetélkedőkön, és csaltak mosolyt rengeteg gyermek arcára.Programjainkon a gyermekek és pedagógusok is igazi tűzoltóknak érezhetik magukat. Megtekinthetik vidám bábelőadásainkat, ami egy mini tűzoltóautóban játszódik, beöltözhetnek tűzoltónak, készítünk egy csoportképet, részt vehetnek tűzoltóautó és felszerelés bemutatóinkon, valamint izgalmas játékok is várják őket: menekülési feladatok, óriáskirakók és buborék csata. A felnőttek átélhetik a valódi tűzoltás élményét a tálcatűz oltási gyakorlatunkon. A tűzoltóautó formájú légvárunkban pedig a gyermekek garantáltan lemozoghatják felesleges energiáikat.
  
Tűzoltós gyermekprogramok:  (választott csomagtól függően)
Az intézménybe látogatókülönleges élményeket több állomásra bontjuk, így egymással párhuzamosan, több helyszínen zajlanak egy időben, pontos ütemterv szerint, és azokat a korosztályi sajátosságok figyelembe véve tudjuk alakítani.  Óvodai bemutatóinkat általában  9:00-11:30 között tartjuk. Iskolákban, családi napokon, rendezvényeken a rendelkezésre álló időt töltjük ki. Rossz idő esetére sátorral készülünk, vagy pót időpontot biztosítunk, esetleg beltéri játékokkal kompenzáljuk a kieső programelemeket. A 
 
 
- Beöltözés tűzoltónak (5-10 perc): Ezen a napon mindenki tűzoltónak érezheti magát, hiszen a teljes csoport számára elegendő kabátot viszünk, hogy mindenki beöltözhessen. (gyermekek és felnőttek egyaránt).  Mindig nagy öröm a csillogó gyermekszemeket látni, ahogy megkapják a kabátokat, és büszke tűzoltóként viselik bemutatóink során. 
 
- Tűzoltóautó és felszerelés bemutató (20-30 perc): A gyönyörű tűzoltóautónkat, és a rajta található eredeti felszereléseket, a gyermekek nyelvét jól ismerő tűzoltóink mutatják be. Sok érdekesség és szórakoztató részlet mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyermekek a különböző veszélyforrásokkal is tisztában legyenek.   Igény szerint az autóba is be lehet ülni.
 
- Tűzoltóautós bábszínház: (30-40 perc) Egy kis tűzoltóautó a bábparavánunk, amit a csoportszobában , tornateremben állítunk fel. Ennek a redőnye mögött játszódnak a 3 felvonásból álló rövid és szórakoztató meséink. Kétféle előadás közül lehet választani: A „ Pompi a tűzoltó manó”  és a folytatása a „ Kalandok Manófalván „ c meséinket. A felvonások között a hasznos tanulságokat is átbeszéljük, így a gyermekek könnyen megjegyezhetik, mit kell tenni baj esetén.  Természetesen a jó hangulatra, és a játékosságra is odafigyelünk, hiszen fő mottónk a ”játszva tanulni”. 
 
- Csoportkép készítés (5 perc): A tűzoltóautónál, vagy a mini tűzoltóautó-bábparavánunk előtt készítünk egy emlék fotót a tűzoltónak öltözött kis csapatról. A csoport, valamint a pedagógusok egy ajándékcsomagot kapnak tőlünk (fotók, bögre, kirakó, naptár). A szülők igény esetén ezekből rendelhetnek. ( természetesen rendelési kötelezettség nincs)
 
- Benti foglalkozás (a programcsomagok mellé külön kérhető, 20-30 perc): Saját pedagógusunk a mozgásos- interaktív feladatok beágyazásával teszi szórakoztatóvá, és befogadhatóvá az életkorukhoz illeszkedő tudnivalókat. A csoportszobában, nyugodt körülmények között megtartott foglalkozásaink során sokkal több hasznos tudást tudunk átadni. (meggyulladt ruha, füstből menekülés, mit kell tenni tűz esetén. stb)
 
Tűzoltós játékaink:  Kül- és beltéren is egyaránt játszható játékok, időtartam 10-15 perc állomásonként.​
 
- Tömlőlabirintus: 
A kis tűzoltóink feladata, hogy a töm
lő mentén tapogatózva jussanak ki a képzeletbeli füstből. A füsttel teli lakásban a füst alatt kúszva, négykézláb kell kimenekülni, így játék során ezt a menekülési módot gyakorolják a gyermekek. Valódi tűz esetén egy az egyszerű módszer is életet menthet. 
 
- Buborék csata:  
Örök kedvenc, és megunhatatlan szórakozás: a buborék pukkasztás. Itt a gyermekek játsszák a tűz szerepét, ahogy a habbal oltás során az oltóhab buborékjait kipukkasztják a lángok. A játék garantáltan minden korosztály számára önfeledt szórakozást kínál. 
 
-Óriás puzzle: 
Minden aznapi tűzoltós programról egyedi óriás méretű kirakót viszünk.  Az óriás puzzlen található rajzok kirakása segít a gyermekeknek újra átélni, és feldolgozni  ezt a sokszínű élményt, amiket a tűzoltós programjaink jelentenek.   ​
 
- Tűzoltási bemutató és gyakorlat (15 perc)
A nap lezárásaként, minden csoportnak egyszerre tartjuk meg a tálcatűz oltási gyakorlatunkat. Itt valódi lángok oltásával mutatjuk meg, hogyan kell helyesen használni a kézi tűzoltókészüléket. Megtanítjuk azt is, mit kell tenni egy gyermeknek, ha tüzet észlelnek. A nevelőtestület bátor tagjai is kipróbálhatják magukat tűzoltás közben, a gyermekek nagy bíztatása közepette. Igazán élmény dús és látványos lezárása a tűzoltási bemutató, ennek a különleges  és élmény dús napnak.
 
- Tűzoltóautó légvár:
Egyedi gyártású felfújható tűzoltóautónkba Pompi a tűzoltó manó várja a gyermekeket egy kis önfeledt ugrándozásra. Rossz idő esetén beltéren is felállítható. Időtartam csoportonként általában 20 perc.
 
 
Programcsomagok árai: 
Óvodai, iskolai programjaink költségét résztvevő gyermekenként számoljuk.(minimális költség: Budapesten 80 fő díja, vidékre +1 fő km-enként)  Igény szerint kérhető egyedi árajánlat a részletek ismeretében, fix árral. 
 
"Tűzoltó nap”: Beöltözés tűzoltónak, csoportkép készítés, tűzoltóautó és felszerelés bemutató, ,tűzoltási bemutató és gyakorlat. Rossz idő esetén beltéri tűzoltós játékokkal.
 
  600  Ft/fő                                                 
„Tűzoltóautós Bábszínház” 3 felvonásos bábelőadás, csoportkép készítés, tűzoltó játékok (tömlőlabirintus, buborék csata, óriás kirakó) 
 Választható előadásaink: „Pompi a Tűzoltó manó”, vagy „Kalandok Manófalván”
 
  800 Ft/fő 
                                                                                           
„Tuti csomag” Egy igazán komplex program, mely „Tűzoltó nap” és a „Tűzoltóautós Bábszínház”  összes elemét tartalmazza. Bábelőadás, beöltözés tűzoltónak, csoportkép készítés, tűzoltóautó és felszerelés bemutató, tűzoltó játékok (tömlőlabirintus, buborék csata, óriás kirakó), tűzoltási bemutató és gyakorlat. + ajándék Pompi mesekönyv jár az intézménynek!   1000 Ft/fő                                                                                                                      
 
Kiegészítő szolgáltatásaink, melyek a kívánt programcsomag mellé választhatóak.  
Tűzoltóautó légvár: 20.000 Ft+ áfa, vagy +200 Ft/fő, Külön napon (nem a csomag mellé): 40.000 Ft+áfa
Benti foglalkozás: 10.000 Ft+ áfa, vagy +100 Ft/ fő, Külön napon (nem a csomag mellé): 20.000 Ft+áfa
Kedvezményes időszak: December 1 és Március 1 között -100 Ft/fő kedvezmény jár a csomagok árából.
Egyedi ajánlat is kérhető: Családi napokra, pedagógusok csapatépítő napra, több intézményt, vagy sok csoportot magába foglaló megrendelésekre, egyedi igények szerint összeállított programokra További lehetőségek: tűzoltóautó húzó verseny, tűzoltó helikopter irányítás, céltáblás kisház oltás, tömlőteke, csizmadobó verseny, habparty, tűzoltás fotózással és helyszíni fotónyomtatással, csapat és sorversenyek,  stb.
Az ajánlathoz kérjük megadni a várható létszámot és az igényelt programokat/elképzeléseket.
 Időpont foglalás, információ: Vay Gergely / info@szomjoltosag.hu / +36-70-382-28-82 /www.szomjoltosag.hu
 
Fényképek megtekintéséhez kattints ide:  
 
 
 
 
 
 
 
 
 Merre jártunk eddig?
  •  Zöld szín: 2017-2018-as tanév
  • Piros szín: 2016-2017
  •  Kék : 2016 elött
 
 
 

Elérhetőségeink

Keress minket

Székhely

1031 Bp, III.ker. Amfiteátrum utca 10.
(Bolt: 1031, Bp. III.ker. Torma Károly u 1)

Telefon

Bolt: 06-1/609-66-46
Főni: 06-70/382-2882

E-mail

info@szomjoltosag.hu
vaygergely@gmail.com

Kövessen Minket
Copyright © 2015 szomjoltosag.hu - Minden Jog Fenntartva!